Förändringar i familjestrukturen.

Vad behöver man för att flytta 6 får när det är snö och is och man bor backigt?

- En transport utan mellanvägg med SOMMARDÄCK
- 3 (!) olika bilar med olika typer av däck, för att ta oss upp, ner och rakt fram.
- En snäll jobbarkompis till pappa med bil som fastnade i en backe och tappade fästet så att hela ekipaget nästan åkte in i en stor mur. Creepy, stackars Gun.
- En snäll pappa som hämtade sin traktor, flisade och saltade backen där transporten fastnat.
- En snäll granne som hämtade snökedjorna och drog upp transporten för backen med sin traktor.
- Övriga snälla människor som peppar och senare hjälper till att lasta ur fåren.

Projektet tog hela dagen, mer eller mindre. 

Hittils har jag lärt mig att får som inte vill flytta sig är ganska otympliga. Också att får som vill ha havre är som svenskfödda islandshästar, ganska dräggiga och framfusiga. Man fick typ rycka en Gun i ullen för att en annan Gun skulle få lite havre.

Anyways; Välkomna hit, Gun! Jag hoppas att ni ska trivas hos oss!




Gun är lite fåniga; flyttar sig så fort de ser en hund. Isa tycker att det är spännande men fryser så förbannat när hon får ligga och vänta medan jag matar Gun. Jag behöver verkligen köpa ett täcke till dunungen! 


Julen gör sig påmind...

Vare sig jag vill det eller inte tycker folk att det är dags att börja med julbestyren och det är det väl egentligen - på söndag är det första advent. Folk börjar alltid gaffla om jul, julshopping och julpynt allt för tidigt och redan innan första advent brukar jag vara aptrött på julsångerna. Julen ska man fira på julen, inte under hela hösten och därmed basta! Nu börjar det dock bli dags - idag har vi julstädat, julpyntat och klätt julgranen uppe på hundklubben. Vintern verkar dessutom vara här så vi har burit in alla stora agilityhinder och utemöbler. Isa har struttat runt med alla andra små liven där uppe och vi har hunnit med trevliga promenader och lite träning. Hon frös lite om fötterna vid ett tillfälle, mespropp! Funderar till och med på att köpa ett täcke och sätta på i vinter när hon har tränat och ska sitta i bilen och liknande, hon verkar lite kall? Kanske kan vara en bra idé.

Isa har upptäckt att Manfred käkar små musbarn som inte hunnit se många sekunder av livet. (Manfred äter död mat.). Isa hade antagligen gått fritt följ som aldrig förr med ett ludet litet lik som belöning, men det känns rätt jävla grisigt. Egentligen är det ju inte värre än hennes hundmat eller hennes vanliga godis, men det här ser ju faktiskt ut som ett musbarn. Jag känner både sorg och förtvivlan när Isa's blick blir helt stel och crazy när hon inser att jag har plockat fram ett litet barn ur frysen. Min söta lilla hund har blivit ett jävla rovdjur. Hon hade lätt ätit både döda musbarn och levande tamråttor om hon fick chansen. Framförallt Börje verkar hon störa sig på eftersom att han alltid biter Isa i kranen när hon står för nära buren. De kommer inte speciellt bra överens. 

Imorgon åker vi till Skåne, bara över dagen, för att träffa emils familj och deras söta lilla vattenhund (som mer ser ut som en isbjörn än en hund). På söndag anländer Gun och jag har kalla fötter efter en mardröm där ALLT med fåren gick snett; dom rymde, var aggressiva, åt inte maten, drack inte vattnet, gjorde sönder staketen och som om inte det räckte försökte både min och Linneas hundar att ÄTA fåren, så vi kunde inte ha med oss hundarna överhuvudtaget inom 500 m från fåren. Hoppas att verklighetens fårägande blir lite mindre otrevligt! 


You had me at hello

Surt.

Tangentbordet på Emils dator började fungera lagom tills han kom hem med min lilla söta. Murpheys.

Isa och hennes syskon har fyllt ett år, den 17;e. Här kommer ett litet försenat "grattis" till allihopa i efterskott. Isas födelsedag spenderades med träning + ny leksak. Kuuul.

Tänk att den ljuvliga har förvandlats ifrån det här;
och sedan till det här:

För att slutligen se ut någonting såhär:



Helt seriöst; det måste ju vara det sötaste som har skapats någongång.

Och tack Josefine, för Sveriges trevligaste hund! ;)

Nää.

Jag har inte missat det här med styckeindelning. Men av någon anledning funkar det inte. Bajs. Isa har haft en bra dag idag; Regn- och hagelfri promenad. Lydnadsträning. Roat sig med fåren. Roat sig med Benny och (i alla fall i Isas värld) varit en ovärdelig hjälp för Benny vid fårflyttning. Duktig hööönd! Idag hade jag kursavslutning på kvällen och nu har pluggat, duschat, rafsat ihop tvätt, diskat och såntdär jävla dötrist. Imorgon är det prov och sedan kommer min ögonsten hem igen efter en vecka på båten. På onsdag vankas träning med Karin och till helgen är det dags att bygga hage!

Börje är ett as.

Rent ut sagt. Jag blir galen. Han envisas med att bita sönder deras hängmatta VARJE natt vilket medför STOR sorg, förtvivlan och depp hos Bobo och Bengt. De älskar nämligen hängmattan; det är väldigt mysigt att ligga där, småsnacka, jäsa gött och kissa på varandra. Härligt! Det funkar liksom inte med de andra liggplatserna som finns. Det ska vara hängmattan. Innan jag fått upp den igen varje dag klättrar framförallt Bengt runt den och försöker lägga sig i den med påföljd att han ju trillar ner en våning... Smarthuvud. Börje bekymrar sig inte över hängmattan, han jäser mest i huset eller på hyllan tillsammans med rädde Bosse som inte direkt lever rövare i buren under dagarna. Jag tyckte lite synd om Bosse; hyllan sitter i buren i framkant vilket ju gör att det rör sig en del; jag, emil, och en border collie som stirrar frenetiskt samtidigt som hon slickar sig runt munnen kan ju inte vara alltför härligt om man är rädd. Stoppade honom i en tygpåse vi har där inne, för där hade han ju fått vara ifred. Bosse verkar dock vara något av en självplågare (eller adrenalinjunkie?) för han klev upp direkt och la sig på hyllan igen. Jaja. Idag har Isa långpromenerat med mamma och besten medan jag skrev två prov. På första provet hade jag 180 minuter på mig och på det andra 4 timmar. (Är det lika lång tid kanske, nä?). Jag var klar med bägge på 2 timmar. Har aldrig riktigt förstått vad de tänkt att man ska göra av all provtid. Öva sig i särskrivning? Kolla stavfel hundra gånger? Jag lyckades dessutom med konststycket att inte riktigt minnas vem som vann första världskriget, good for me. Lydnadsträning på tom lydnadsplan, as always, Isa var duktig och hade mycket trevligt. Rutan har hon dock förträngt igen och jobbar istället ihärdigt med den högra konen. GAH! Ikväll ska jag mata Manfred igen och jag måste verkligen plugga. För att slippa dessa otrevliga upplevelser ännu en stund tänkte jag först åka till Neda och dricka hennes goda kaffe, klappa hennes söta dalmatiner, snacka med hennes ashäftiga papegoja och säga till hennes enorma schäfer att sluta bita mig i bukfettet. I november kommer fåren, sen jävlar ska vi satsa på Godkänd vallhund! Hoppas att jag inte förstör min stackars fina hund. Fåren heter Gun, by the way.

Eehh.

Vi har en söt hund. En otäck grön orm. Fyra (varav 3) snälla råttor. Och 6 jävla får. Weird.

Start
Lina
Isa