Näst sista 2010


Liten Dessi.

Imorgon är det nyårsafton - inte heller det någonting som jag finner hysteriskt skojigt. Inte så att det är kass heller - som jul - mer likgiltligt. Det enda som händer är att varje nytt år gör mig ett år äldre. I min lilla värld är jag fortfarande typ 17 år och gastar chockat "VAAA, REDAN?!!!" varje gång jag hör om någon i "min årskull" som ska ha ett sånt där barn. Inte så att jag typ dör snart, jag blir bara 24, men ändå.

Mizty.

Planerna för morgondagen känns trevliga och lugna, och jag, emil, min bror och hans flickvän gör en repris ifrån förra året. Detta året ska dessutom mina föräldrar vara med. Det ska ätas middag, drickas alkoholhaltiga drycker och spelas guitar hero, eller något liknande. Vi ska vara hemma tillsammans med hundarna - är lite halvstirrig inför nyår med Isa men hittils har hon ju inte visat några tecken alls på skotträdsla. Jag håller alla tummar jag har för att nyår blir trevligt även för henne. B1 gillar ju inte skott; men har lärt sig att leva med dem och reagerar sällan längre. Just vid 12-slaget går han gärna och lägger sig under ett bord, men annars är han rätt hurtig, stökig och glad i vanlig ordning. 

Idag har vi gjort typ ingenting; promenad med Linnéa, Emil, Timmy med tillhörande Bäcä, new foundland, grönis, beardis och två settrar som egentligen inte är tillhörande utan bara gäster hos Linnéa. Bruno och Chocko heter dem. Söta pojkar.
Isa och Mizty sprang efter boll och fick ett rejält fyspass i all snö, Timmy stod för vallhundarnas underhållning och fick även han sig ett fyspass. Emil och Linnéa fick träning av biceps och benmuskler genom att hålla i dragande nuffe och dragande settrar. Själv hade jag det slappt; endast tyngden ifrån ett koppel hängandes runt halsen. Lite lagom sådär, med sträckt lår och allt.
Varit och handlat middag inför imorgon, besökt systemet där en gubbe körde sin korg rätt in i Emils knä så att han blev arg medan jag själv skyfflade runt på mitsubishin och spelat lite gitarr. Vart hos Gun.
Börje.
Bosse.

Imorgon vankas det picknick på morgonen i skogen med Isa och Emil. Får se om jag får med mig linnéa och timmy också. Planen är trött (nåja) bäcä innan det är dags för dusch, gäster, middag och sånt där stök.
Isas lilla spetssvans.

måndag

Nu är julhelgen över, och det är lite lagom skönt sådär. Julen är ingenting som gör mig extremt upphetsad direkt, utan snarare tvärtom. Hets, påtvingade presenter, otäck mat, stress och alla vanligtvis relativt hyfsade människor blir som förbytta - att handla dagarna innan julafton är helt värdelöst; galna trafikanter, halt, galna damer med barnvagnar som bara kör rätt över ens hälsenor, milslånga köer och annat bjäfs.
Att inte gilla jul är inte helt självklart, "VAAA, ALLA GILLAR JULAFTON!?" brukar det heta. Att det faktum att en vuxen, helt ickereligiös människa som redan har en del prylar, som inte är helt materialistisk och som dessutom avskyr att handla även dagen innan folk får lön, stör så många människor gör mig ganska faschinerad. Det verkar vara ett grovt kulturbrott att ens yttra "jul" i något annat än väldigt positiva ordalag. Jaja.

I vilket fall som helst är jag begåvad med världens raraste sambo och världens raraste föräldrar som lyckades pricka in precis rätt julklappar. Av mina föräldrar blev det träningsgrindar till fåren, så att vi kan komma igång ordentligt!
Av Emil fick jag;
- En sladd som man sätter mellan bilstereon och iphone = aldrig mer hackiga skivor eller dålig radio.
- En sådandär dockningsstation eller vad det kallas, också till telefonen, enorma högtalare med skitbra ljud som man stoppar telefonen i = slipper dåliga högtalare på datorn. 
- Nya, rosa hörlurar.
- Guitar Hero med gitarr, trummor och mikrofon! Spelat som satan och har blivit grym på gitarr. Sångrösten är värre; jag kanske inbillar mig, men det känns som om både Isa och råttorna gömmer sig när jag sjunger Bon jovi's "You give love a bad name". Ihop med våra tidigare gitarrer kan man nu alltså vara 4 stycken; en som spelar gitarr, en på trummor, en på bas och en som sjunger.
- En tatuering. Ska bara lyckas välja. 

Inte så dumt, va? Emil borde egentligen klonas till alla människor. (Det säger jag inte bara för att jag får fina pleseentel, även om det såklart är ett plus!)
Av mig fick Emil en jättefin klocka, playstation-spel, hemmabiosystem (stackars våra djur, det i kombination med gitarr, trummor och min sångröst borde ge dem både migrän och magsår). Han fick dessutom en "gåva" till tigrarna; Det är ingen direkt vits att köpa prylar åt svältande människor till Emil. Det är djur som finns närmast hans hjärta.

Isa fick massa illaluktande hundtugg och en pipboll som hon fint öppnade själv med en jäkla fin teknik. Bollen får bara användas korta stunder, för den får JAG migrän och magsår av. 

Igår och idag har jag tvingats titta på ALLA Sagan om ringen-filmerna, extended versions. Emil tycker att det är en schysst deal - jag får titta på Sagan om ringen OCH Starwars mot att Emil tittar på alla Twilightfilmerna med mig (igen). Jag börjar ångra det där, tittar nog hellre på Edward själv. Jag har plågat mig igenom första sagan om ringenfilmen när den kom; tre dagar tog det, så tråkigt var det. Den var inte bättre nu, inte heller tvåan och definitivt inte trean. Rena döden nästan. De som gör filmerna uthärdliga (en gång) är GIMLI och Aragorn. Gimli för att han är helt skelögd och rolig, Aragorn för att han är snygg. Frodo gör mig mest upprörd, vad är det för hjälte som får BÄRAS av en annan hobbit? Stackars Sam, han borde varit hjälten. Det kan även hända att en liten del av det agg jag känner emot hobbitar beror på att Emil säger att mina fötter ser ut som hobbitfötter. Hmpf. Hjälte, en meter hög med klumpfötter och dålig självdisciplin? Det finns heroinister som klarar av sociala relationer bättre än Frodo. 

Nåja, nu är det gjort.



Onsdag

Ibland känns det som om det bara bor pojkar här hemma. Emil, Manfred, Bobo, Bengt, Börje och Bosse.
Men så kom jag på; Jag, Isa och Gun. Det är 8 flickor det! HA!


Dagens outfit

Idag bjuder jag på en bild på dagens outfit:



Behöver jag säga att Isa avskyr sitt täcke? Jag tror att det flödar samma slags känslor i henne angående täcket som det gjorde i mig när jag var brudtärna på min mosters bröllop och var tvungen att ha på mig en mintgrön långklänning i sofftyg med guldränder på. Jag snubblade dessutom i trappan och skadade mina knän. Den var till råga på allt alldeles för lång vilket gjorde att folk satte sina stolar och sig själva på min klänning så att jag inte kunde gå därifrån och jag var alldeles för blyg för att säga någonting. Liten anekdot sådär. Sa jag att Isa hatar sitt täcke?

I övrigt kretsar det mesta om och kring Gun just nu, för att damerna ska ha det så bra som möjligt.
Här kommer ett exempel på en mycket intelligent sms-konversation mellan mig och Linnéa, angående fårens uppfostran och vardagslydnad:

Jag: Gun är matade och vattnade gånger 2 och verkar må bra. Gun är väldigt framfusiga när det vankas havre. Gun ställde sig på mig.
Linnéa: Ok. Det är nog viktigt att vara konsekvent mot Gun.
Jag: Jag vet inte hur bara, Gun liksom bara manglar mig i sin iver. Ska man rycka Gun i ullen? Säga "bad bad Gun"?
Linnéa: Testa "No Gun, NO!"

Eh, ja. 


Start
Lina
Isa