Fight.

Det är bråk här hemma, ett mycket allvarligt bråk. Det har varit på gång länge, de har faktiskt aldrig kommit bra överrens.

De bråkande parterna är Isa och Börje. Idag när jag stod vid buren och snackade lite med råttorna så fick Börje tag i Isas öra och högg henne rätt ordentligt. Då blev Isa lite upprörd, bet emot gallret och stod kvar med näsan för nära en halv sekund med hela garnityret upplyft. Börje, som inte är så mesig, passade då på att bita Isa igen, i näsan. Då blev hon MYCKET arg och högg frenetiskt mot gallret ett par gånger, och ställde sig sedan lite längre ifrån för att visa sitt missnöje mot Börje, som glatt sitter kvar på samma ställe och tycks säga "kom igen då!". Oerhört provocerande, tycker Isa. Börje sitter nu på sitt lilla hus och ställer sig mot gallret varje gång Isa går förbi, medans Isa tar ut svängen lite för att slippa bli huggen samtidigt som hon får ett mycket spänt kroppsspråk och mord i blicken. 


Börje - inte så där liten och söt längre.

På dejt.

Jag och Isa umgicks med Emil en stund idag. Sågs vi inte mer när han bodde i Malmö, tro? Så var det nog.

Hade mig en trevlig morgonpromenad med en något mindre sjövild Isa idag i kalasväder (iallafall i skogen där det inte är så mycket sol så att man blir trött i hela pannan av allt kisande). En liten session hos Gun hanns med också och vi har dessutom tränat; rutan, framförgående (framåt-hopp-SPRING-hoppsanjagskullevisstskritta), fritt följ med svängar, halter och vändningar på stället, apportering klass 1+2 och extra ingångsträning, läggande och ställande under gång + ingångar efter inkallningar. 


Rävunge.

En såndär rast igen...

Sitter med en hel hög av filosofi- och litteraturvetenskapsinlämningar. Inte skojigt. Det är nästan så tråkigt att det är värt att särskriva "Jätte tråkigt". Så känns det.

För att öka på kreativiteten lite, såhär när det är dags för analys av Zolas "Krogen" och en ganska gedigen uppsats i filosofi, så har jag lite samkväm med en sån här:



Då känns det lite skojigare. 

Har varit fast i plugg hela jävla helgen och halva veckan innan det och det är en mycket uttråkad prinsessa som ligger bredvid mig och ser ut som om hon har dött inombords. När jag tog en paus i förmiddags för promenad med Linnéa, Timmy och Malin + alla hundar såg man bara ett svartvit sträck längs stigen - fram och tillbaka, fram och tillbaka i något som kan kallas för idiotgalopp. Stackars lilla pärlan!

Vurpat och handlat.

Jag ramlade i tisdags igen, på tomten, och är fortfarande öm i det där höftbenet. Igår höll det på att hända igen när jag litade på att snön säkert skulle "ligga fast och bra och stilla över isen, som ett halkskydd". Det gjorde det inte. Mitt problem med is i vanliga fall är att jag tänker "Äh, vafan, jag har ju VINTERSKOR" och så struttar jag på som vanligt och nästan dör. 

I tisdags fick Emil (och kanske lite jag, i början på dagen iallafall) ett städ- och shoppingryck. Det innebar att ALLT skulle storstädas och vi skulle dessutom handla innan, för då tycker vi att det är lite skojigare att städa. Emil och jag är mycket jämställda, vilket brukar betyda att...tja, vi båda två har roligare saker att göra än att städa. Storstäd var alltså välbehövligt och belöning i form av nya grejer var helt enkelt ett måste.

Iväg till IKEA alltså. Egentligen skulle vi bara köpa en hylla till alla TV-grejer och sladdar till sorround-grejerna. Men seriöst, det är så hysteriskt jobbigt att gå på IKEA, så när man väl är på plats så HANDLAR MAN! Rejält. Således fylldes alltså kassorna med allt ifrån lampor, stora handdukar, små handdukar, skärbräda, hylla och konsoller etc. Och ljus. Jag gillar att köpa ljus. Ljus som är gedigna både i storlek och antal. Det är min grej, fast att jag är för varm för att ha dem tända egentligen.

Dagen rullade vidare med inköp av nya mattor till vardagsrum och kök, sopborste (eh), tvättmedel fast att lådan hemma nästan var full, sådana där övriga nödvändigheter och en tillhörande disskussion om huruvida Isa faktiskt behöver ett fårskinn för flera hundra kronor att ligga på i bilen eller om det räcker med ett täcke eller så. Emil röstade för skinnet, inte jag. 

Inne på Claes olsson köpte Emil en ny sladd till den externa hårddisken, timer till Manfred, pluggar, skruvar och högtalarsladdar medans jag irrade iväg och rafsade med mig en eltandborste med nya fina borstar till, postit-lappar, ett lås och svarta stripes. 

FYRA (!) timmar senare var vi hemma och då ville jag inte alls städa. Men efter lite peptalk gjorde jag det ändå. Under tiden vi städade funderade vi på det mest humana sättet att döda 4 råttor på. Eller iallafall två. Bobo och Börje är jag ju lite förtjust i. Deras jävla slott står liksom inte riktigt bra någonstans och de är överlag ganska äckliga. De kostar mer pengar varje månad i mat än vad Isa gör, den ene är jätteelak och de är ju för fan inkontinenta. 

Igår var jag på dejt med Karin och Veronica + tillhörande hundar. För första gången ever blev jag inte helt efterbliven vid kommendering av fria följet = Isa var med mig och duktig och allt.

Veckan.



Min dator är i alldeles (nåja, nästan) strålande skick igen. Emil har grejat med diverse drivrutiner (eh?) och nu är den fin igen.

Veckan har varit bra både för mig och Isa + att jag har fått ha Emil hemma hela veckan. Vi har tränat en hel del lydnad, bland annat med Karin och Linnéa i P-huset. Där sa Karin att Isa ser ut som en hobbit och nu går alltså inte ens hon säker ifrån den etiketten; själv blir jag ofta jämförd med en hobbit. Karin jämförde belgarna med alver och alltså då Isa med en hobbit. Behöver jag säga att jag inte håller med? Istället gottade jag mig lite i att Kata ser ut som en sko i ansiktet.

Veckan har dessutom innehållit ett par spår; ett på 400 meter med 3 apporter i varierande terräng, och ett liknande fast på 500 meter utlagt av Emil med två apporter + kattmatsslut. Isa leker helst inte i spåren, men kattmat är gott. Iphone är ju verkligen helt ovärdelig när det gäller hundträning; den håller koll på antal steg, antal meter OCH jag kan rita ut på kartan vart jag går så att jag inte går vilse.

Både förra söndagen och igår åkte jag&Linnéa till Hammars för kombinerad uppletande- och miljöträning. Min lilla rara löser problem på ett fint sätt, minsann och börjar dessutom fatta vitsen med uppletande. Igår lät vi hundarna teamworka på det stora området och efter kanske 40 minuter var alla prylar inhämtade medans vi själva inte gjorde någon nytta alls. Linnéa gnällde mest över sin bakfylla.

I torsdags tränade vi på klubben innan vi gick på instruktörsmöte där Isa hade det mysigt och lite tråkigt om vartannat.
På förmiddagen var vi dessutom nere på Hund i Harmoni där Isa fick massage och en genomkoll av sin kropp. Isa är helt kry i kroppen och fick massor med beröm för sin fina kropp. Fina, starka och lagom långa muskler, fint hull, fint byggd och allt det där. Jag ska massera hennes "midjemuskler" lite och tänka lite extra på Isas bakdel eftersom att hon är en Border collie. Dessutom ska hon få lite massage på frambenen; hon har som hobby att kuta på isen och spänner då antagligen ut fötterna vilket gör att hon kan bli lite trött och spänd i "armarna".

Idag blir det lite lugnare än resten av veckan; ska passa på att ta en promenad och träna lite innan det är dags för kurser ikväll. På vägen hem plockar jag med mig Mizty som ska bo hos mig i veckan. Och så ska jag få in min jäkla "jämförelse" mellan två kunskapsfilosofer. Bah.

Sova.

Sova alltså. Det är en aktivitet jag skulle kunna tänka mig, såhär klockan 04.20. Men neeej, älskar man någon intresserar man sig även för den personens intressen, tycker Emil. Så därför sitter jag uppe och kollar på UFC med honom. Det.är.inte.skojigt.

Fixat.

Isa har spårat och promenerat = p^q. Fast bara om båda delarna i påståendet stämmer, dvs att Isa faktiskt både har spårat och promenerat. Och det har hon ju. Min dator fick virus för ett tag sen och något blev fel med omformateringen. Emil har slitit som ett djur för att fixa den igen - och det lyckades. Nu funkar den fint, fast den ser inte alls ut som den brukar. Allt är fel; färger, typsnitt och hela känslan av datorn liksom. Weird. Mer en annan dag.

Start
Lina
Isa